Robert Pattinson

25. dubna 2011 v 19:44

kariéra

S herectvím začal ve svých teenagerských letech vBarnes Theater CompanyvLondýně. Zahrál si ve hřeMacbethv Old Sorting Office Arts Centre a zkoušel takémodeling. V roce2004dostal malou roli v německé produkci filmuPrsten Nibelungůa objevil se ve filmuJarmark marnosti(Vanity Fair) s herečkouReese Witherspoonovou. Hrál také ve filmuThe Woman Before in May(2005), ale těsně před premiérou byl nahrazenTomem Rileyem.
V roce 2005 byl vybrán do role mladého čaroděje Cedrika Diggoryho ve filmuHarry Potter a Ohnivý pohár. Cedrik je student Mrzimoru v Bradavicích a Harryho rival. Bojují nejenom o pohár v soutěži tří kouzelnických škol, ale i o srdce Cho Changové.
Times Online jej nazval jako "British Star of Tomorrow" (britská herecká naděje, britská hvězda zítřka). Také se říká, že je nástupcemJudeho Lawa. Jeho vzorem je aleJack Nicholson. Rád sportuje, má rádsnowboarding,fotbalalyžování. Kromě toho hraje na kytaru a klávesové nástroje.
Na konci roku2008jste jej mohli vidět v roli upíraEdwarda Cullenave filmuStmívání(Twilight), kde si zahrál po boku herečkyKristen Stewartovou. Tato role mu takříkajíc přes noc přinesla neskutečnou popularitu a vynesla ho mezihollywoodskousmetánku.
V březnu roku 2009 začal Pattinson natáčet pokračování ságy Stmívání s názvemNový měsíc(New Moon). Tento film přijde do amerických kin 20.11.2009. V českých kinech se podle předpokladů objeví asi o týden později.Dále bylo natočeno pokřačování Zatmění a do kin 18.11.2011 příjde i Rozbřesk.Pattinson také v roce 2010 natočil fim Nezapoměň na mě film sklidil docela dobrou kritiku ale na oscara a dále to nebylo.

[editovat]Filmografie

RokFilmRolePoznámky
2004Jarmark marnosti (Vanity Fair)Rawdy Crawley
Království prstenu (Ring of the Nibelungs)Giselhertelevizní film
2005Harry Potter a Ohnivý pohár (Harry Potter and the Goblet of Fire)Cedric Diggory
2006The Haunted AirmanToby Juggtelevizní film
2007The Bad Mother's HandbookDaniel Galetelevizní film
Harry Potter a Fénixův řád (Harry Potter and the Order of the Phoenix)Cedric Diggory
2008How To BeArt
Stmívání (Twilight)Edward Cullen
2009Nový měsíc (The Twilight Saga: New Moon)Edward Cullen
2010Remember meTyler Rothv kinech
Zatmění (The Twilight Saga: Eclipse)Edward Cullenv kinech
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 luna luna | E-mail | 30. září 2012 v 1:38 | Reagovat

je to z wikipedie a ani jsi to neupravila ty socko

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama